Israelul, atacat de Iran. IDF: 99% dintre drone şi rachete au fost interceptate în afara spaţiului israelian

2363
2
Israelul, atacat de Iran. IDF: 99% dintre drone şi rachete au fost interceptate în afara spaţiului israelian - israel-hagari-1713076095.jpg

Articole de la același autor

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat că 99% dintre dronele şi rachetele lansate de Iran au fost interceptate în afara spaţiului israelian, în timp ce Reprezentanţa Iranului la ONU a anunţat, printr-o postare pe X, că atacul asupra Israelului a fost încheiat.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, afirmă că 99% din cele aproximativ 300 de proiectile lansate de Iran asupra Israelului în cursul nopții au fost interceptate de apărarea aeriană.

El spune că Iranul a lansat 170 de drone asupra Israelului și că niciuna nu a intrat în spațiul aerian israelian. Toate au fost doborâte în afara granițelor țării de către Israel și aliații săi.

Nu au fost raportate victime, dar o fetiță de 10 ani a fost rănită de șrapnel, a precizat Hagari.

El a adăugat că unele dintre lansări au fost efectuate din Irak și Yemen, pe lângă Iran.

El a continuat să spună că situația este încă în desfășurare și că avioanele patrulează cerul.

"Vom face tot ceea ce este necesar", a mai spus Hagari.

Atacul Iranului asupra Israelului "poate fi considerat încheiat", a anunţat misiunea permanentă a Iranului la Organizația Națiunilor Unite (ONU) pe platforma de socializare X.

Misiunea permanentă a precizat în postare că acest atac a fost inițiat în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU referitor la apărarea legitimă.

Dacă Israelul face o altă "greșeală", răspunsul Iranului va fi și mai dur, a precizat partea iraniană în postare. De asemenea, ei au avertizat SUA să nu se implice în conflict.

Comentează știrea

Ryszard Ewiak
14 aprilie

Deocamdată, nu există niciun motiv de panică. Dar unde mergem? Biblia spune: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [acest lucru înseamnă războaie. Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. UE și NATO se vor destrăma. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [acesta va fi începutul războiului nuclear. Detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste acțiuni militare nu vor duce direct la un război nuclear. Acest război va începe doar după revenirea "regelui nordului"]" (Daniel 11:28,29). Și numai atunci va fi intervenția directă a SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a). Aceasta va fi un măcel reciproc. Va fi folosită o sabie de mare putere (Apocalipsa 6:4). Iisus explică: "Lucruri terifiante [φοβητρα] atât cât şi [τε και] extraordinare (legat de fenomene neobișnuite) [σημεια] din [απ] cer [ουρανου] puternice [μεγαλα] vor fi [εσται]" (Luca 21:11). Unele manuscrise antice conțin cuvintele: "και χειμωνες" - "și geruri" (o numim azi "iarna nucleară"), iar în Marcu 13:8: "και ταραχαι" - "și dezordini" (lipsa ordinii publice). Vor fi de asemenea cutremure semnificative pe lungimea și lățimea din regiuni (cauzate de armele nucleare), lipsuri de alimente şi epidemii. Acesta nu va fi sfârșitul lumii. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8; cf. Isaia 5:24,25). Acesta va fi și începutul zilei judecății (Apocalipsa 1:10). Dar acest lucru nu se va întâmpla în curând. Se va întâmpla într-o manieră bruscă [εν ταχει] (Apocalipsa 1:1). Încă mai este timp să te împaci cu Dumnezeu.

atac si aparare
14 aprilie

Deductiv, daca esti atacat ai dreptul sa te aperi si in afara granitelor nationale [ tari vecine : prieteni sau inamici ]. La noi ? [ din cite se aude si pt. autorizatia de tragere, in limitele spatiului national, e nevoie de multe aprobari.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4195 secunde