Antony Blinken cere UNRWA să ancheteze acuzaţiile israeliene, dar consideră indispensabilă activitatea sa

102
Antony Blinken cere UNRWA să ancheteze acuzaţiile israeliene, dar consideră indispensabilă activitatea sa - 1-1706607001.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că este imperativ ca Agenţia Naţiunilor Unite de ajutorare pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) să ancheteze acuzaţia conform căreia angajaţi ai agenţiei ONU au fost implicaţi în atacul terorist comis de mişcarea Hamas contra Israelului pe 7 octombrie, dar a apreciat că activitatea UNRWA este indispensabilă, transmite agenţia AFP.

„UNRWA a jucat şi continuă să joace un rol indispensabil pentru a garanta că bărbaţii, femeile şi copiii care au nevoie disperată de ajutor în Gaza beneficiază de el în mod efectiv”, a declarat Blinken.

El a adăugat că acuzaţiile la adresa agenţiei ONU sunt extrem de problematice.

În total, 11 ţări au anunţat să îşi suspendă orice finanţare pentru UNRWA.

„Nimeni nu poate juca rolul pe care UNRWA l-a jucat, cu siguranţă nu pe termen scurt. Nimeni nu are capacitatea, structura pentru a face ceea ce a făcut UNRWA. Din punctul nostru de vedere, este important - mai mult, este imperativ - ca acest rol să continue”, a mai spus Antony Blinken.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5825 secunde