Armenia va ratifica Statutul de la Roma, ceea ce i-ar permite să-l aresteze pe Putin pe teritoriul său

142
Armenia va ratifica Statutul de la Roma, ceea ce i-ar permite să-l aresteze pe Putin pe teritoriul său - 1-1694676602.jpg

Articole de la același autor

Armenia va ratifica integral Statul de la Roma, tratatul care stă la baza Curţii Penale Internaţionale (CPI), ceea ce ar obliga Erevanul să îl aresteze pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina, în cazul unei vizite în ţara caucaziană, a anunţat premierul armean Nikol Pashinyan, citat de agenţia EFE.

„Guvernul a depus Statutul de Roma în Adunarea Naţională şi, în conformitate cu poziţia mea, documentul va fi ratificat integral”, a declarat şeful guvernului armean într-o intervenţie în faţa legislativului de la Erevan.

Potrivit lui Pashinyan, această decizie „nu are nimic de a face cu relaţiile între Armenia şi Rusia, ci cu problemele de securitate ale Armeniei”.

Această decizie a provocat indispoziţie la Moscova, care a cerut explicaţii Armeniei cu privire la posibila ratificare a Statutului.

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Armeniei, căruia i-a fost exprimat un protest ferm al Moscovei, la care s-au adăugat o serie de declaraţii ale unor înalţi responsabili armeni şi arestarea unor jurnalişti proruşi în Armenia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0351 secunde