Cel puţin doi morţi în urma trecerii uraganului Roslyn din Mexic

80
Cel puţin doi morţi în urma trecerii uraganului Roslyn din Mexic - uraganroslyn-1666619137.jpg

Articole de la același autor

Furtuna tropicală Roslyn, care a atins duminică uscatul în nord-vestul Mexicului cu intensitatea unui uragan de categoria 3, a provocat moartea a cel puţin două persoane şi a avariat case şi drumuri, înaintea unei probabile disipări în cursul serii, informează AFP.

„Am constatat că o persoană a murit în Rosamorada”, a declarat Jorge Benito Rodriguez, un responsabil din statul mexican Nayarit, la televiziunea publică.

Departamentul pentru protecţia cetăţenilor şi de pompieri a anunţat ulterior că un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit în urma prăbuşirii unei structuri grele în locuinţa sa de pe insula Mexcaltitán.

Luni, la ora 00:00 GMT, Roslyn se afla la 95 km de oraşul Torreon, în nordul ţării, însoţit de vânturi cu o viteză de 55 km/h. Se aşteaptă ca acesta să se disipeze în cursul serii, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Roslyn a crescut în intensitate în câteva ore, vineri, transformându-se într-un uragan de categoria 4, ceea ce a pus în alertă autorităţile şi locuitorii din statele Nayarit şi Jalisco.

Un uragan care depăşeşte categoria 3 pe scara Saffir-Simpson (din 5) este considerat un eveniment major, potenţial catastrofal. Acesta a fost primul uragan care a atins o astfel de intensitate în Oceanul Pacific în acest sezon.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5395 secunde