Congresul SUA a adoptat proiectul de lege privind strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre

227
Congresul SUA a adoptat proiectul de lege privind strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre - congres-t-1702577974.jpg
Ambasada României în SUA a anunțat, joi seară, pe Facebook, că Congresul SUA a adoptat proiectul de lege privind strategia de securitate și dezvoltare a Mării Negre, adăugând că Congresul a decis ridicarea nivelului de elaborare a strategiei la nivelul președintelui SUA. Legea merge la promulgare la președintele Joe Biden.


„Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a aprobat joi, 14 decembrie 2023, legea privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act / NDAA), după ce aceasta fusese aprobată de către Senatul SUA, la 13 decembrie 2023. În cadrul NDAA, a fost aprobat, cu modificări, proiectul de lege privind strategia de securitate și dezvoltare a Mării Negre, introdus ca amendament de către senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney”, mai precizează Ambasada pe Facebook.


Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru spune că adoptarea acestui proiect de lege este un succes pentru România.


„Congresul Statelor Unite confirmă în plen importanța geostrategică a regiunii Mării Negre și creează un cadru superior de angajare în zonă prin solicitarea adresată președintelui SUA de dezvoltare a unei strategii inter-agenții cu privire la Marea Neagră. În premieră, Congresul SUA aprobă prin lege un pachet cuprinzător pentru regiunea Mării Negre, cu direcții de acțiune pe domenii strategice: securitate și apărare, economie, energie sau reziliență democratică, în coordonare cu aliații și partenerii, inclusiv NATO și UE. Adoptarea acestui proiect de lege reprezintă un succes pentru România, după o activitate perseverentă și pro-activă în relația cu Congresul SUA”, a adăugat Muraru.


În calitate de aliat și partener strategic al SUA, precum și de ancoră în regiune, România a susținut constant, consecvent și pro-activ întărirea angajamentului american la Marea Neagră, cu efecte pozitive în direcția securității și prosperității țării noastre și a regiunii.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5548 secunde