Copiii de grădiniță ar trebui să doarmă cel puțin zece ore pe noapte. Ce beneficii are această rutină

206
1
Copiii de grădiniță ar trebui să doarmă cel puțin zece ore pe noapte. Ce beneficii are această rutină - somn-1665668988.jpg
Pe lângă o adaptare mai ușoară la grădiniță, copiii care dorm cel puțin zece ore pe noapte în mod regulat se dezvoltă mai bine emoțional, învață cu mai mare ușurință și au rezultate școlare mai bune, arată un studiu publicat în revista „Pediatrics”, citat de „Revista Zurli”. Primul număr al revistei se găsește la chioșcurile de ziare începând cu 10 octombrie, potrivit Libertatea

Cercetătorii au analizat obiceiurile de somn a unui număr de 220 de copii, pe patru perioade mari timp: din iulie până în august, când începe anul școlar, dar și în septembrie, noiembrie și aprilie. De asemenea, profesorii și educatorii au evaluat nivelul de adaptare al copiilor la grădiniță.

Copiii care au dormit zece ore sau mai mult în fiecare noapte, în mod constant, în special înainte să înceapă grădinița, au menținut acest obicei și în timpul anului școlar, arată studiul citat de „Revista Zurli”.

Familiile care își pregătesc copiii de grădiniță trebuie să stabilească o rutină și o igienă a somnului, îndeamnă cercetătorii. Asta înseamnă, de exemplu, ore fixe de a merge la culcare – nu mai târziu de ora 9 seara – și acces limitat la televizor, telefon sau tabletă.



Comentează știrea

Obiceiurile de Somn
14 octombrie 2022
Copiii de grădiniță

Principiul este foarte bun, dar nu stiu cum se poate aplica pt. 1C. Chiar si poza genereaza numai neclaritati.(imaginea e clara, bine aleasa, dar cu 1C ala nu pot sa inteleg)

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5247 secunde