Dmitri Rogozin vrea să schimbe denumirea insulelor Kurile, disputate de Rusia și Japonia

68
Dmitri Rogozin vrea să schimbe denumirea insulelor Kurile, disputate de Rusia și Japonia - rogozin-1653395399.jpg
Șeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, a declarat luni că insulele Kurile, subiect de dispută teritorială cu Japonia, ar putea fi redenumite după nave ruseşti şi evenimente din războiul ruso-japonez de la începutul secolului al XX-lea.

Disputa teritorială asupra insulelor, despre care Rusia spune că îi aparţin şi pe care Japonia le numeşte teritoriile sale nordice, a împiedicat Tokyo şi Moscova să ajungă la un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor celui de-al Doilea Război Mondial.


Dmitri Rogozin, fost viceprim-ministru care a supravegheat industria de armament a Rusiei, a propus să schimbe numele uneia dintre insule în Variag, în onoarea unui crucişător a cărui scufundare a declanşat războiul ruso-japonez din 1904.

Cunoscut pentru declaraţiile sale controversate şi prezenţa activă pe reţelele de socializare de la invadarea Ucrainei, Rogozin a mai propus ca insulele Habomai să poată fi denumite arhipelagul marinarilor eroi ruşi.

„Întotdeauna când statele şi-au adăugat teritorii, ei le-au dat nume. De ce nu au nume ruseşti aceste insule?”, a întrebat Rogozin la postul de radio Sputnik, potrivit AFP, preluată de Agerpres.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2865 secunde