Rusia vrea negocieri, Kievul spune că nu va ceda teritorii. Zelenski: "100 de ucraineni mor zilnic în est"

130
Rusia vrea negocieri, Kievul spune că nu va ceda teritorii. Zelenski:

Articole de la același autor

Războiul din Ucraina a contribuit la creșterea numărului de persoane strămutate forțat în întreaga lume la peste 100 de milioane pentru prima dată, spune agenția ONU pentru Refugiați. Agenția a menționat că războiul a strămutat opt milioane în Ucraina, iar peste șase milioane de oameni au părăsit țara. Cifra ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru ca aceste conflicte distructive să fie încheiate și prevenite, potrivit agenției ONU. Forțele ruse își continuă atacurile în Donbas, în special asupra Severodonețk. Ucraina spune încă o dată că nu va conveni un armistițiu cu Rusia care să implice cedarea de teritorii. Președintele polonez Andrzej Duda a devenit primul lider străin care s-a adresat parlamentului Ucrainei de la invazie, el subliniind că numai Ucraina are dreptul de a-şi decide viitorul.


Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat până la finalul acestei toamne, a anunțat directorul general al agentiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.


Rachetele Sarmat - cunoscute în terminologia NATO sub denumirea de „Satan 2” - urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk, a declarat Dmitri Rogozin pentru agenţia de presă Interfax, preluată de dpa, potrivit Agerpres.

Rusia a efectuat prima testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie.


Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta până la 15 focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.


Primele rachete Sarmat urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Vladimir Putin a folosit lansarea de rachete din aprilie pentru a lansa ameninţări împotriva Occidentului în contextul războiului din Ucraina.

În analiza de luni dimineață, Ministerul britanic al Apărării transmite că, în primele trei luni ale operației sale militare speciale în Ucraina, armata rusă a suferit probabil un număr de morți similar cu cel experimentat de Uniunea Sovietică în timpul războiului său de nouă ani din Afganistan.


Londra spune că o combinație de tactici slabe și de nivel scăzut, o acoperire aeriană limitată, lipsa de flexibilitate și o abordare de comandă pe front care nu a făcut decât să întărească eșecurile și să ducă la repetarea greșelilor au dus în final la această rată ridicată de victime, care continuă să crească pe măsură ce ofensiva din Donbas încă rămâne activă.


Britanicii mai subliniază că publicul rus s-a dovedit, în trecut, sensibil în ceea ce privește numărul de victime generate de războaiele pornite de Moscova. Pe măsură ce numărul răniților, invalizilor și decedaților ruși continuă să crească pe frontul din Ucraina, nemulțumirea rușilor de rând față de războiul început de Putin pe 24 februarie și dorința de a o exprima vor crește.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6375 secunde