E oficial: Ciolacu va cere Ucrainei și Republicii Moldova să comunice de ce George Simion are interdicție de intrare pe teritoriile lor

202
E oficial: Ciolacu va cere Ucrainei și Republicii Moldova să comunice de ce George Simion are interdicție de intrare pe teritoriile lor - simionnn538x332-1706711348.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat informațiile apărute inițial pe surse, că va formula o adresă către premierii Ucrainei şi Republicii Moldova pentru a afla de ce George Simion, liderul AUR, are interdicție de a intra pe teritoriile acestor două țări.


„Am acces la informaţie, asta nu înseamnă că voi avea posibilitatea să le fac publice, dar voi adresa această cerere să ştiu la premieri. (…) Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există, staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a declarat Marcel Ciolacu.


Amintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat, anul trecut, că liderul AUR a primit interdicție de a intra în Ucraina vreme de trei ani. Interdiția expiră în martie 2024. Potrivit unui comunicat emis pentru publicația Podul.ro, decizia a fost motivată de informații alarmante și vizează asigurarea securității statului ucrainean.


De asemenea, Vlad Filat, fost premier al Republicii Moldova, a confirmat că interdicția pe care a primit-o George Simion, acum liderul AUR, în 2015 de a intra în Republica Moldova a pornit de la informații obținute de serviciile de securitate de la Chișinău că acesta „avea contacte cu serviciile speciale rusești”. Simion a primit interdicție să intre în Republica Moldova și în 2018, aceasta fiind valabilă până în 2024, pentru că ar fi încălcat ordinea publică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5129 secunde