Chişinăul anunţă că cele mai recente discuţii cu Tiraspolul au fost destul de dificile

139
Chişinăul anunţă că cele mai recente discuţii cu Tiraspolul au fost destul de dificile - 1-1705560366.jpg

Articole de la același autor

Un înalt oficial al guvernului pro-european al Republicii Moldova a declarat că ultimele sale discuţii cu regiunea separatistă transnistreană au fost destul de dificile, în condiţiile în care tensiunea creşte în conflictul îngheţat vechi de trei decenii, informează agenţia Reuters.

O nouă dispută a apărut odată cu impunerea de către autorităţile de la Chişinău a unor taxe vamale la exporturile şi importurile transnistrene, parte a eforturilor ţării de a adera la Uniunea Europeană.

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Oleg Serebrean, a declarat că cele mai recent discuţii dintre părţi, care au avut loc în principalul oraş transnistrean, Tiraspol, s-au concentrat asupra noului regim fiscal.

„Întâlnirea de la Tiraspol s-a desfăşurat într-o situaţie destul de dificilă, atât la nivel naţional, cât şi regional”, a declarat Serebrean, într-o conferinţă de presă la Chişinău. „Dar nu pot spune că întâlnirea nu a dat niciun rezultat. Am obţinut rezultate”, a adăugat acesta.

Serebrean a respins acuzaţiile conform cărora noile reglementări ar dăuna afacerilor regiunii separatiste, spunând că ele implică creşteri modeste ale taxelor. El a spus că locuitorii regiunii vor beneficia de facilităţi medicale şi şcoli în restul ţării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4413 secunde