Rusia impune interdicţie de intrare mai multor oficiali ai Republicii Moldova pe teritoriul său

317
Rusia impune interdicţie de intrare mai multor oficiali ai Republicii Moldova pe teritoriul său - 1-1700558928.jpg

Articole de la același autor

Republica Moldova va continua să-şi protejeze spaţiul informaţional indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, a transmis Ministerul de Externe şi Integrare Europeană (MAEIE) de la Chişinău, după ce Rusia a impus interdicţie de intrare pe teritoriul său pentru mai mulţi oficiali moldoveni, potrivit Deschide.md.

„Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spaţiul nostru informaţional împotriva oricărei ingerinţe externe şi să menţinem o poziţie fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride şi încercărilor de destabilizare a ţării noastre”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov.

Anterior, diplomaţia rusă informase într-o notă că ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la sediul MAE rus, unde i-a fost exprimat un „protest ferm” în legătură cu „persecuţia politică a presei de limbă rusă în Republica Moldova” şi blocarea site-urilor acestora.

„Ca măsură asimetrică, Lillian Darii a fost informat că mai multor oficiali din Republica Moldova le este interzisă intrarea în Federaţia Rusă”, a precizat MAE rus, fără a dezvălui numele celor care nu vor mai putea călători în Federaţia Rusă.

În octombrie, Republica Moldova a blocat 31 de portaluri de internet, majoritatea controlate din Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7269 secunde