Interpol: Magnatul pro-rus fugar Ilan Şor a părăsit Israelul

3769
Interpol: Magnatul pro-rus fugar Ilan Şor a părăsit Israelul - 1-1699600561.jpg

Articole de la același autor

Magnatul pro-rus fugar Ilan Şor, acuzat de autorităţile din Republica Moldova că a supravegheat o schemă de cumpărare a alegătorilor, a părăsit Israelul în această săptămână, dar nu se ştie unde se află, a declarat un oficial Interpol, informează agenţia Reuters.

Ilan Şor a fost condamnat la 15 ani de închisoare de un tribunal din Republica Moldova în luna aprilie pentru o fraudă bancară de un miliard de dolari şi a organizat luni de zile proteste de stradă din Israel pentru a cere demisia guvernului preşedintei pro-europene Maia Sandu.

Curtea Constituţională a scos în afara legii partidul său, iar autorităţile le-au interzis aliaţilor săi să candideze la alegerile locale din această săptămână pentru un alt partid.

Oficialii l-au acuzat pe omul de afaceri Şor că a canalizat echivalentul a 50 de milioane de euro în Republica Moldova pentru a cumpăra alegători.

Viorel Ţentiu, şeful biroului Interpol din Republica Moldova, a declarat că Ilan Şor a părăsit Israelul. „Am primit informaţii că Şor a părăsit ţara pe 6 noiembrie seara. Identificarea zborului şi destinaţia rămân necunoscute”, a spus Tenţiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4751 secunde