Maria Zaharova denunţă „strâmtorarea” limbii ruse în Republica Moldova

1973
Maria Zaharova denunţă „strâmtorarea” limbii ruse în Republica Moldova - 1-1700728466.jpg

Articole de la același autor

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a denunţat o aşa-zisă „strâmtorare” a limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în pofida faptului că moldovenii ar avea o atitudine „grijulie şi iubitoare” faţă de cultura rusă. Ea a declarat că 80% dintre moldoveni ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi, iar guvernarea de la Chişinău încearcă să-i priveze de această moştenire, notează Ziarul Naţional din Chişinău.

„Circa 80% din locuitorii Republicii Moldova cunosc limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi. Cetăţenii Republicii Moldova au o atitudine grijulie faţă de cultura rusă. Eu cred că ei manifestă dragoste faţă de această moştenire, pe care o consideră şi a lor. Un exemplu în acest sens este atitudinea faţă de poetul rus Aleksandr Puşkin, care a locuit pe teritoriul Moldovei moderne aproape trei ani. Din păcate, autorităţile de la Chişinău întreprind toate măsurile pentru a strâmtora rolul limbii ruse în viaţa publică”, a declarat Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a declarat că autorităţile de la Chişinău ar fi redenumit ilegal limba moldovenească în limba română. Aceasta afirmă că Republica Moldova s-ar învecina cu Rusia şi că ar avea relaţii economice bune şi o istorie comună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3536 secunde