Europa se întoarce la cărbune pe măsură ce Moscova reduce livrările de gaze

85
Europa se întoarce la cărbune pe măsură ce Moscova reduce livrările de gaze - europacarbune-1655914291.jpg

Articole de la același autor

Cei mai mari cumpărători europeni de gaze rusești s-au grăbit să găsească noi alternative pentru proviziile de combustibili și ar putea să fie nevoiți să ardă mai mult cărbune pentru a face față fluxului limitat de gaze din Rusia, care amenință să provoace o criză energetică iarna aceasta dacă rezervele nu sunt înlocuite, scrie Reuters.


Germania, Italia, Austria și Olanda au spus că centralele electrice pe bază de cărbune ar putea să ajute continentul european să treacă peste criza care a dus la o creștere a prețurilor și a făcut și mai grea lupta împotriva inflației.


Guvernul olandez a spus că nu va mai limita producția de energie la centralele electrice pe bază de cărbune și va activa prima fază a planului de combatere a crizei energetice. Danemarca a activat și ea primul pas din planul de urgență din cauza incertitudinii aprovizionării cu gaze naturale din Rusia.


Italia s-a apropiat de situația în care va declara stare de urgență în domeniul energiei după ce compania petrolieră Eni a spus că Gazprom i-a transmis că va primi doar o parte din livrările de gaze pe care le-a cerut.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6392 secunde