Germania va retrage din Polonia sistemele de apărare aeriană Patriot

335
Germania va retrage din Polonia sistemele de apărare aeriană Patriot - 1-1699525441.jpg

Articole de la același autor

Germania urmează să retragă după aproape un an cele trei sisteme de apărare aeriană Patriot desfăşurate în Polonia, a anunţat Ministerul Apărării de la Berlin, confirmând planurile anterioare, informează agenția Reuters.

Împreună cu sistemele Patriot, aproximativ 300 de soldaţi germani au fost desfăşuraţi în oraşul polonez Zamosc, la aproximativ 50 km de graniţa cu Ucraina, de la începutul anului, pentru a proteja localitatea din sudul ţării şi legătura sa feroviară crucială cu Ucraina.

Desfăşurarea acestor unităţi s-a făcut după ce o rachetă ucraineană rătăcită a lovit satul polonez Przewodow din regiune, în noiembrie anul trecut, un incident ce a stârnit temeri că războiul din Ucraina se va extinde peste graniţă.

Ministerul german a transmis, în august, că este puţin probabil ca desfăşurarea să se extindă dincolo de sfârşitul acestui an, pentru că sistemele Patriot fie ar fi necesare pentru forţa de reacţie rapidă a NATO în 2024, fie ar trebui să fie supuse procedurilor de mentenanţă.

Soldaţii germani îşi vor încheia operaţiunile vineri şi vor începe redesfăşurarea de săptămâna viitoare, a explicat ministerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4029 secunde