„Goliat se clatină”, afirmă un amiral de top al NATO cu referire la războiul Rusiei în Ucraina

1055
„Goliat se clatină”, afirmă un amiral de top al NATO cu referire la războiul Rusiei în Ucraina - 1-1683786512.jpg

Articole de la același autor

Alianţa Nord-Atlantică consideră că forţele ruse în Ucraina se confruntă cu o situaţie din ce în ce mai dificilă, a declarat un amiral de top al NATO, citat de agenţia DPA.

„Rusia se află în a 15-a lună a ceea ce credea că va fi un război de trei zile”, a afirmat amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului militar al NATO, într-o reuniune la Bruxelles.

„Goliat se clatină. Şi asta pentru că David a demonstrat o imensă rezilienţă şi iscusinţă tactică susţinute de 50 de naţiuni din întreaga lume”, a afirmat Bauer, într-o aluzie la povestea biblică despre David şi Goliat, în care tânărul păstor David îl ucide cu o praştie pe temutul uriaş Goliat.

Amiralul Bauer a făcut aceste comentarii în deschiderea unei reuniuni a şefilor militari ai Alianţei, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de noile planuri regionale de apărare.

Aceste planuri au fost dezvoltate pentru a apăra mai bine teritoriul Alianţei Nord-Atlantice în cazul unui atac din partea Rusiei sau a unor grupări teroriste şi prevăd o creştere a numărului de trupe cu grad ridicat de pregătire. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5795 secunde