Hoția ar putea fi cea mai veche meserie: Monede falsificate în Evul Mediu, găsite la Galați

313
Hoția ar putea fi cea mai veche meserie: Monede falsificate în Evul Mediu, găsite la Galați - monezi-1668174582.png
Zeci de mii de monede falsificate în Evul Mediu au fost descoperite la Tecuci, în județul Galați. Potrivit specialiștilor, este vorba despre monede suedeze, prusace și poloneze falsificate la Suceava care ulterior au fost îngropate în sudul Moldovei, potrivit Stiripesurse


Descoperirea a fost făcută la Tecuci de muncitorii care săpau un șanț în curtea bibliotecii locale. Aceștia au dat peste un vas ceramic, plin cu monede vechi. După primele cercetări, s-a stabilit că monedele din alamă au circulat în Principatul Moldovei și au fost realizate la Suceava, în vremea domnitorului Eustatie Dabija (1661-1665). Specialiștii au mai stabilit că sunt imitații după monede suedeze și ale Ducatului de Brandenburg.

„Tezaurul conține monede dintr-un aliaj de alamă. Dabija Vodă avea și propria moneda, tot din aramă. Ele sunt importante pentru că demonstrează o practică a vremii, atunci se falsifica moneda”, a declarat arheologul Paul Ciobotaru.

Tezaurul conține peste 20.000 de monede falsificate în secolul al 17-lea. Arheologii au izolat zona și au decis să continue săpăturile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde