Mexicul intră în precampanie, Claudia Sheinbaum vrea să devină prima preşedintă

104
Mexicul intră în precampanie, Claudia Sheinbaum vrea să devină prima preşedintă - 1-1686641811.jpg
Primarul capitalei Mexicului, Claudia Sheinbaum, a anunţat că îşi va părăsi funcţia pentru a se consacra campaniei interne care începe în rândul partidului la putere, cu ambiţia de a deveni în 2024 prima preşedintă a Mexicului, notează agenţia AFP.

Ministrul de externe, Marcelo Ebrard, a renunţat şi el la postul său pentru a face campanie în rândul partidului la putere, Morena, din ce în ce mai hegemonic în Mexic.

„Am luat decizia de a demisiona definitiv pe 16 iunie, cu obiectivul de a deveni prima femeie din istoria Mexicului care conduce destinele naţiunii”, a declarat Claudia Sheinbaum (60 de ani), într-o conferinţă de presă în prezenţa echipei sale.

Această fiziciană, descendentă a unor migranţi evrei din Bulgaria şi Lituania, este favorita sondajelor în cursa pentru învestitura partidului stângii naţionaliste. Acesta este favorit pentru a rămâne la putere după alegerile prezidenţiale din iunie 2024, purtat de imensa popularitate a preşedintelui în exerciţiu, Andres Manuel Lopez Obrador, şi de slăbiciunea opoziţiei.

Claudia Sheinbaum s-a angajat, de altfel, să continue „marea operă de transformare iniţiată de preşedintele” ales în 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5121 secunde