Mii de persoane au protestat în mai multe oraşe din Israel împotriva reformelor judiciare

188
Mii de persoane au protestat în mai multe oraşe din Israel împotriva reformelor judiciare - 1-1676190815.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de israelieni au ieşit să protesteze împotriva unor reforme controversate ale justiţiei, precum şi a politicilor coaliţiei guvernamentale de dreapta, mitinguri fiind organizate, sâmbătă, atât la Tel Aviv, cât şi în alte oraşe pentru a şasea săptămână consecutiv, informează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Manifestanţi purtând steaguri israeliene au mărşăluit pe străzile din Tel Aviv. Aceştia au marcat moartea a trei persoane după un atentat cu maşină într-o staţie de autobuz comis de un palestinian şi au păstrat un moment de reculegere, a doua zi după atacul de la Ierusalim.

De câteva săptămâni sunt organizate demonstraţii împotriva guvernului prim-ministrului Benjamin Netanyahu, în principal împotriva reformelor juridice planificate, care vor slăbi sistemul judiciar.

Totodată, luni, 13 februarie, în faţa parlamentului din Ierusalim, urmează să aibă loc numeroase proteste, greve şi o demonstraţie.

Ministrul Justiţiei, Yariv Levin, intenţionează să permită ca o majoritate în parlament să poată adopta o lege, chiar dacă Curtea Supremă spune că aceasta încalcă Legea fundamentală a ţării. Levin acuză Curtea Supremă de amestec excesiv în deciziile politice şi vrea să schimbe componenţa organului care numeşte judecători.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5939 secunde