Acord între Israel şi Iordania pentru curăţarea râului Iordan

108
Acord între Israel şi Iordania pentru curăţarea râului Iordan - rauliordan-1668786145.jpg

Articole de la același autor

Israelul şi Iordania au anunţat că au semnat un acord pentru curăţarea şi restabilirea debitului râului Iordan, care formează graniţa naturală dintre cele două ţări, al cărui nivel scade din cauza poluării şi a schimbărilor climatice, relatează AFP.

O declaraţie de intenţie a fost semnată între ministrul israelian al Mediului, Tamar Zandberg, şi ministrul iordanian al Apei şi Irigaţiilor, Mohammad al-Najjar, în marja COP27 care se desfăşoară la Sharm el-Sheikh, în Egipt.


„Acest acord demonstrează dorinţa de cooperare în domeniul mediului între Israel şi Iordania, care trebuie să lucreze împreună mai ales în faţa schimbărilor climatice globale şi regionale care ne ameninţă pe toţi”, a spus ministrul israelian.


Ministerul Apei din Iordania a declarat că speră ca acordul să contribuie la furnizarea unei cantităţi mai mari de apă pentru locuitorii de pe ambele maluri ale râului, inclusiv pentru palestinieni, potrivit unui comunicat publicat de agenţia de presă Petra.

„Restabilirea şi protecţia Iordanului împotriva poluării sunt extrem de importante, având în vedere scăderea precipitaţiilor şi a cantităţii de apă naturală disponibilă în râu, care creează o criză ecologică gravă în regiune”, a spus Ministerul israelian al Mediului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1152 secunde