Milos Vucevic, desemnat de preşedintele sârb Aleksandar Vucic să formeze noul guvern

108
Milos Vucevic, desemnat de preşedintele sârb Aleksandar Vucic să formeze noul guvern - 1-1711958475.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, l-a desemnat pe actualul ministru al apărării, Milos Vucevic, să formeze noul guvern în urma alegerilor legislative din 17 decembrie, relatează agenţia AFP.

Milos Vucevic conduce Partidul Progresist Sârb (SNS), formaţiunea de dreapta naţionalistă a preşedintelui Aleksandar Vucic şi care a câştigat scrutinul legislativ cu 46% din voturi.

Opoziţia a acuzat fraude la acele alegeri şi nu a acceptat rezultatul lor. Principala coaliţie de opoziţie, denumită „Serbia împotriva violenţei”, a obţinut 23,5% din voturi şi a organizat după alegeri proteste insistente în capitala Belgrad, cu sprijinul unor ONG-uri şi la care au participat în special tineri şi activişti ai opoziţiei.

Preşedintele Aleksandar Vucic a respins acuzaţiile de fraudă şi a declarat că deţine dovezi conform cărora manifestaţiile opoziţiei au fost orchestrate din străinătate.

Învestirea noului guvern este aşteptată să fie o simplă formalitate, întrucât partidul SNS are o majoritate de 129 din cele 250 de mandate în legislativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2851 secunde