Ministrul apărării german spune că înţelege frustrarea lui Zelenski faţă de NATO

151
Ministrul apărării german spune că înţelege frustrarea lui Zelenski faţă de NATO - ministru-germania-1689161188.jpg

Articole de la același autor

Ministrul apărării german Boris Pistorius a declarat că înţelege frustrarea preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, faţă de procesul lent de aderare la NATO, dar a insistat că trebuie îndeplinite anumite cerinţe înainte ca o ţară să adere la Alianţa Nord-Atlantică, potrivit DPA.

„Îi înţeleg nemulţumirea şi nerăbdarea. Mai ales având în vedere situaţia în care se află Ucraina, am toată simpatia”, a afirmat ministrul apărării într-o intervenţie marţi seara la postul public german de televiziune ARD.

„Şi totuşi: angajamentul este acolo. Ucraina va deveni membră a NATO de îndată ce vor fi îndeplinite condiţiile prealabile. Aceasta este o înţelegere care nu a mai existat niciodată cu atâta claritate înainte”, a spus el.

Zelenski i-a criticat marţi pe liderii NATO reuniţi în summit la Vilnius, în Lituania, afirmând că este fără precedent şi absurd faptul că Ucraina nu a primit un termen clar de aderare. Preşedintele ucrainean, care se află la Vilnius, a calificat această reticenţă drept o slăbiciune şi a declarat că va atrage atenţia liderilor NATO asupra acestui lucru în timpul discuţiile sale. O potenţială invitaţie a Ucrainei la Alianţă necesită interoperabilitatea armatei ucrainene cu forţele armate ale ţărilor din Alianţă şi reforme suplimentare democratice şi în sectorul de securitate, conform unei declaraţii adoptate marţi în cadrul summitului de la Vilnius.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5643 secunde