Olaf Scholz: „Ucraina nu are dreptul să lanseze tiruri cu arme germane asupra Rusiei”

486
Olaf Scholz: „Ucraina nu are dreptul să lanseze tiruri cu arme germane asupra Rusiei” - olafscholzgermania-1683041232.jpeg

Articole de la același autor

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Ucraina nu are dreptul să utilizeze armele primite din partea Germaniei pentru a efectua tiruri asupra teritoriului Federaţiei Ruse, scrie marţi publicaţia germană Die Zeit.


Şi alţi furnizori occidentali de arme au stabilit reguli similare pentru Ucraina, a spus Scholz la un eveniment public la Bendorf, în landul Rheinland-Pfalz.


Cancelarul german a subliniat necesitatea ca ţările occidentale să acorde Kievului asistenţa necesară, dar în acelaşi timp a avertizat că trebuie făcut totul pentru a nu permite declanşarea unui război între Rusia şi NATO.


Partenerii occidentali ai Ucrainei, care îi furnizează ajutor militar pentru a contracara agresiunea rusă, subliniază în mod regulat că nu susţin loviturile asupra teritoriului Rusiei în special cu utilizarea armelor livrate de ei, notează Unian, amintind că SUA au subliniat în mod particular că respectă deciziile Ucrainei pe câmpul de luptă, dar nu aprobă loviturile asupra teritoriului Rusiei.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2934 secunde