Parlamentul European îşi revizuieşte regulile de transparenţă după Qatargate

118
Parlamentul European îşi revizuieşte regulile de transparenţă după Qatargate - 1-1694674578.jpg

Articole de la același autor

Deputaţii europeni au votat, la Strasbourg, în favoarea revizuirii regulamentului intern de procedură al Parlamentului European pentru a consolida integritatea şi transparenţa instituţiei, care a fost zguduită de scandalul de corupţie Qatargate, potrivit agenţiei AFP.

Modificarea regulamentului, care va intra în vigoare la 1 noiembrie, a fost susţinută de o largă majoritate a plenului - 505 voturi pentru, 93 împotrivă şi 52 abţineri.

Printre principalele reforme, se numără obligaţia eurodeputaţilor de a face publice, într-un registru specific, reuniunile cu reprezentanţi ai grupurilor de interese sau ai ţărilor terţe, precum şi obligaţia de a completa o declaraţie de avere la începutul şi la sfârşitul mandatului, pentru a combate orice îmbogăţire necuvenită.

Definiţia conflictului de interese a fost, de asemenea, clarificată, iar desfăşurarea activităţilor de lobby în paralel cu exercitarea mandatului de eurodeputat a fost interzisă.

De asemenea, au fost stabilite noi norme privind grupurile neoficiale de deputaţi, în special pentru a le împiedica să utilizeze denumirea sau sigla Parlamentului şi pentru a evita astfel posibilele confuzii cu privire la comunicarea instituţiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4438 secunde