Partidul muncitoresc nord-coreean a criticat eşecul lansării unui satelit-spion

156
Partidul muncitoresc nord-coreean a criticat eşecul lansării unui satelit-spion - 1-1687159865.jpg
Partidul muncitoresc la putere în Coreea de Nord i-a criticat sever pe cei responsabili pentru eşecul lansării unui satelit-spion pe 31 mai, relatează agenţia oficială KCNA, consultată de AFP.

În timpul unei reuniuni plenare care s-a derulat între 16 şi 18 iunie, „comitetul central al partidului unic nord-coreean i-a criticat sever pe funcţionarii care au făcut în mod iresponsabil pregătirile pentru lansarea satelitului şi a cerut o anchetă asupra acestui eşec grav”.

Pe 31 mai, o rachetă prezentată de Phenian ca fiind vehiculul de lansare a unui satelit de observaţie militară s-a prăbuşit în Marea Galbenă la scurt timp după decolare, autorităţile nord-coreene invocând o problemă tehnică. Armata sud-coreeană a recuperat ulterior mai multe părţi din proiectil.

Această lansare a fost condamnată de SUA, Coreea de Sud şi Japonia, care au denunţat o nouă încălcare a rezoluţiilor ONU ce interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice, ale căror tehnologii sunt similare cu cele ale lansatoarelor spaţiale.

Comitetul central a ordonat declanşarea unei anchete pentru a analiza în profunzime cauza şi lecţia de tras din acest eşec şi a cerut ca un nou satelit-spion să fie pus pe orbită cât mai repede posibil pentru a ameliora capabilităţile de strângere de informaţii ale Armatei populare coreene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5205 secunde