Patru aeronave militare rusești, doborâte în regiunea Briansk, în apropiere de granița cu Ucraina

148
Patru aeronave militare rusești, doborâte în regiunea Briansk, în apropiere de granița cu Ucraina - avioane-1684069024.jpg

Articole de la același autor

Două avioane rusești de luptă și două elicoptere militare au fost doborâte sâmbătă, 13 mai, în apropierea frontierei cu Ucraina, în ceea ce ar fi o lovitură dată de Kiev, informează Reuters.


Un avion de vânătoare și bombardament Su-34, un avion de vânătoare Su-35 și două elicoptere Mi-8 care au alcătuit un grup de raid au fost „doborâte aproape simultan” într-o ambuscadă în regiunea Briansk, învecinată cu nord-estul Ucrainei.


„Potrivit datelor preliminare, avioanele de vânătoare trebuiau să lanseze un atac cu rachete și bombe asupra unor ținte din regiunea ucraineană Cernihiv, iar elicopterele erau acolo pentru a le sprijini și a prelua echipajele «Su» în cazul în care ar fi fost doborâte”, mai scrie și publicația rusă Kommersant.


Ministerul Apărării de la Moscova nu a răspuns imediat unei solicitări de a face precizări pe acest subiect, notează Reuters. Pe canalul rus de Telegram pro-război, Voyenniy Osvedomitel a apărut informația că “cel mai probabil, inamicul a organizat o ambuscadă cu apărarea antiaeriană transferată în prealabil într-o zonă de frontieră suficient de aproape pentru a lovi grupul nostrum”. Canalul de Telegram mai spune că elicopterele doborâte păreau a fi aparate de război electronic Mi-8MTPR-1 capabile să bruieze semnalele radio și de țintire ale inamicului.


Kommersant a precizat că toate cele patru echipaje au fost ucise.


Nu a existat niciun răspuns oficial din partea Ucrainei, care de obicei refuză să comenteze informațiile privind atacurile efectuate pe teritoriul Rusiei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5831 secunde