Poluarea oceanului planetar, subiect de dezbatere internațională

157
Poluarea oceanului planetar, subiect de dezbatere internațională - poluareaoceanuluiplanetar-1655919373.jpg

Articole de la același autor

Creșterea gradului de conștientizare și combaterea poluării oceanelor cauzate de micro-plastice, biofouling, substanțe chimice și macro-organisme au fost punctul central al celei mai recente întâlniri a Global Industry Alliance (GIA) pentru Biosecurity Marine a Proiectului de parteneriat GloFouling al Organizației Maritime Internaționale.

Membrii GIA au constatat că în apele mărilor sunt aruncate tot mai multe materiale biologice, microplastice, substanțe chimice și alte deșeuri provenite de la deversarea în apă a vopselelor și a straturilor antifouling ale vaselor. Poluarea va avea un impact negativ asupra mediului marin, dacă va continua să crească.

Participanții au discutat, de asemenea, despre impactul emisiilor de gaze cu efect de seră. A fost subliniată necesitatea unei participări mai mari a sectorului portuar la discuțiile despre biofouling. Deoarece porturile controlează curățarea în apă a navelor la sediul lor, ele sunt jucători cheie în gestionarea biofouling-ului și ar aduce mai multă expertiză și resurse în biosecuritatea marină.

Multe dintre subiectele discutate în cadrul reuniunii vor fi în centrul atenției la cel de-al doilea Forum și Expoziție de cercetare și dezvoltare privind prevenirea și managementul biofouling-ului pentru industriile maritime, care va avea loc la Londra în perioada 11-14 octombrie 2022.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5498 secunde