Premierul israelian Yair Lapid va face o vizită în Germania, cu puncte fierbinţi pe agendă

69
Premierul israelian Yair Lapid va face o vizită în Germania, cu puncte fierbinţi pe agendă - premierisrael-1661952902.jpg

Articole de la același autor

Cancelaria premierului israelian Yair Lapid a anunţat că acesta va face o vizită la Berlin în 11-12 septembrie, transmite dpa. Oficial s-a comunicat doar că sunt prevăzute dialoguri politice.

Agenţia de presă citată menţionează însă două subiecte de actualitate în relaţiile bilaterale: dosarul nuclear iranian şi despăgubirile pentru victimele atentatului din satul olimpic din Munchen.


Israelul se opune vehement reluării acordului nuclear cu Iranul, în timp ce Germania insistă pentru înţelegerea dintre regimul de la Teheran şi puterile internaţionale. Lapid a insistat că nu este împotriva unui acord, însă nu în forma discutată până acum.

Israelul ar dori o înţelegere de durată mai mare, care să prevadă monitorizarea strictă a programului nuclear iranian şi restricţionarea înarmării Iranului cu rachete. Israelienii consideră că existenţa statului lor este ameninţată de iranieni.

Cu numai două săptămâni în urmă, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a provocat indignare la Berlin, unde a acuzat Israelul de un holocaust împotriva palestinienilor. Aflat alături, la aceeaşi conferinţă de presă, cancelarul german Olaf Scholz nu a reacţionat imediat, fiind criticat ulterior pentru pasivitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4737 secunde