Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Polonia nu va primi bani din planul de relansare până când nu va efectua reforme în justiţie”

215
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:  „Polonia nu va primi bani din planul de relansare până când nu va efectua reforme în justiţie” - polonia-1654263863.jpg

Articole recomandate

Polonia nu va primi bani din planul de relansare economică post-Covid, în sumă totală de 35,4 miliarde de euro, decât dacă efectuează reforme în justiţie, a declarat, la Varşovia, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.
 

„Aprobarea de către UE, miercuri, a PNRR-ului polonez a fost importantă, dar nu este vorba decât despre o primă etapă, pentru că banii vor fi vărsaţi când reformele vor fi aplicate. Aprobarea acestui plan este legată de angajamentele clare ale Poloniei în materie de independenţă a puterii judiciare”, a subliniat ea.
 

Şefa executivului european a pus trei condiţii pentru planul polonez: actuala cameră disciplinară va fi „suprimată şi înlocuită” de un tribunal independent, regimul disciplinar „trebuie reformat” şi infracţiunile disciplinare controversate „trebuie să fie eliminate”.

În plus, toţi judecătorii afectaţi de deciziile camerei disciplinare vor avea dreptul ca dosarul lor să fie examinat de noua cameră, a precizat ea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4954 secunde