Preşedintele american Joe Biden i-a primit pe liderii Poloniei la Casa Albă

203
Preşedintele american Joe Biden i-a primit pe liderii Poloniei la Casa Albă - 1-1710320983.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden şi-a arătat din nou sprijinul pentru Ucraina, primindu-i pe liderii polonezi, avertizând totodată asupra ameninţării ruse la adresa Europei de Est, transmite agenţia AFP.

„Trebuie să acţionăm înainte să fie literalmente prea târziu. Pentru că, după cum îşi aminteşte Polonia, Rusia nu se va opri la Ucraina”, a declarat preşedintele american în timp ce i-a primit pe omologul său Andrzej Duda şi pe prim-ministrul Donald Tusk la Casa Albă.

„Nu trebuie să lăsăm imperialismul rus să perturbe stabilitatea şi existenţa paşnică a Europei”, a declarat preşedintele Duda după întâlnire.

În acelaşi timp, Washingtonul a aprobat un contract de arme cu aliatul său NATO. Executivul american a notificat Congresul în legătură cu un contract pentru vânzarea către Varşovia de rachete aer-sol cu rază lungă de acţiune şi rachete aer-aer cu rază medie de acţiune în valoare totală de 3,5 miliarde de dolari. De asemenea, Washingtonul a anunţat un nou ajutor militar de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, o sumă care este însă departe de pachetul mare solicitat de preşedintele Biden de luni de zile, şi este finanţat printr-o re-evaluare contabilă a Pentagonului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9499 secunde