Raport ONU: Cel puţin 847 de civili au fost ucişi de la începerea conflictului din Ucraina

120
Raport ONU: Cel puţin 847 de civili au fost ucişi de la începerea conflictului din Ucraina - raport-1647790065.jpg
Cel puţin 847 de civili au fost ucişi şi 1.399 răniţi în Ucraina de la începerea conflictului până la 18 martie, a anunţat, sâmbătă, Biroul ONU pentru drepturile omului (OHCHR), informează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Majoritatea victimelor s-au înregistrat în explozii cauzate de artileria grea şi de sisteme lansatoare de rachete şi în lovituri aeriene, potrivit OHCHR.

Bilanţul real este cu siguranţă mai ridicat întrucât OHCHR, care dispune de o vastă reţea de monitorizare în Ucraina, nu a putut verifica situaţia din teren în mai multe oraşe lovite grav de forţele ruse.

Autorităţile municipale din Kiev au afirmat, sâmbătă, că 228 de civili, printre care patru copii, au fost ucişi în capitala ucraineană de la începerea invaziei militare ruse. Alte 912 persoane au fost rănite, potrivit unui comunicat al primăriei Kievului.

Pe de altă parte, Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, a menţionat că 6.623 de persoane au fost evacuate din oraşele ucrainene, număr în scădere substanţială faţă de ziua anterioară.

Timoşenko a precizat că 4.128 de persoane au reuşit să părăsească oraşul Mariupol, aflat sub asediul forţelor ruse.

Vineri, 9.145 de persoane au fost evacuate din oraşele ucrainene. Pagina a fost generata in 0.1955 secunde