România va primi 12 tancuri „Leclerc” și 20 de blindate de la Franța, pentru consolidarea militară pe flancul estic

182
1
România va primi 12 tancuri „Leclerc” și 20 de blindate de la Franța, pentru consolidarea militară pe flancul estic - tanc2-1665591885.jpg
În contextul războiului, Franța își va suplimenta prezența militară în România, pentru a întări flancul estic al Alianței Nord Atlantice, potrivit Stirileprotv


La sfârșitul lunii va ajunge la Cincu, în Brașov, un escadron de tancuri „Leclerc” și o companie de mașini blindate de luptă ale infanteriei din Hexagon.

Președintele Emmanuel Macron a luat decizia de a spori trupele militare franceze pe teritoriul nostru, a anunțat ministrul Forțelor Armate de la Paris.


Sébastien Lecornu, Ministrul Forțelor Armate ale Franței: „Având în vedere situația de pe flancul estic al NATO, având în vedere violența cu care se desfășoară luptele în Ucraina, în acest război condus de Federația Rusă, Președintele Republicii a decis să ne sporească postura defensivă, pe flancul estic al Europei, prin desfășurarea unui escadron întărit de vehicule blindate de luptă de infanterie în România, precum și a unei escadrile de tancuri Leclerc.”


Comentează știrea

Concentare de Trupe
12 octombrie 2022
Pericol Iminent

Asta inseamna. 32 de masini de razboi in plus, ghidate de parteneri straini. Insuficiente pt. un raspuns serios. E nevoie de un intreg sistem de aparare cu ambele extremitati bine definite (defensiv, ofensiv). Vedeti prin Cta, cu Bombardierul de Oras cum merge. Azi (-) apa rece pe ZonaY cu posibila extindere si maine. La cea calda deja campioni +60 zile si trend cu plus estimat pt. alte 30 zile. Ce sa zic, tot mai buna e credinta in orice, inclusiv nimic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8107 secunde