Rusia va continua dialogul cu China, Brazilia şi Africa privind o soluţionare paşnică a crizei din Ucraina

91
Rusia va continua dialogul cu China, Brazilia şi Africa privind o soluţionare paşnică a crizei din Ucraina - 1-1690787234.jpg

Articole de la același autor

Ministerul de Externe rus a afirmat că Rusia va continua dialogul privind perspectivele unei reglementări paşnice a crizei din Ucraina cu China, Brazilia, şi partenerii africani, relatează agenţia de presă rusă de stat RIA, citată de Reuters.

Comunicatul MAE rus vine după summitul Rusia-Africa desfăşurat săptămâna trecută la Sankt Petersburg, în cursul căruia unii lideri africani l-au îndemnat pe preşedintele rus Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina.

Liderul de la Kremlin le-a transmis atunci liderilor africani prezenţi la summit că Moscova tratează cu respect propunerea lor de pace privind Ucraina şi o studiază cu atenţie pentru găsirea unei ieşiri din conflict.

El a mai spus că Rusia îşi va spori livrările de alimente în Africa, inclusiv unele livrări de grâne cu titlu gratuit, şi că este interesată de dezvoltarea cooperării militare cu ţările de pe continentul african.

Summitul Rusia-Africa a avut loc la circa 10 zile de la expirarea acordului privind cerealele care permitea exportul de grâne ucrainene prin Marea Neagră, în pofida conflictului, suscitând îngrijorare ţărilor africane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0261 secunde