Schengen: Austria, de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România

198
Schengen: Austria, de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România - 1-1702205254.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

„Am spart gheaţa! Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene.

Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct şi le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România”, a transmis Marcel Ciolacu.

El a precizat că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, are mandat să se vadă cu omologul austriac şi să ducă negocierile la bun sfârşit.

„După ani de zile de aşteptări, vom realiza împreună şi acest vis! România merită în Schengen!”, a adăugat premierul.

Reacţia sa vine după ce presa austriacă a scris că ministrul de Interne, Gerhard Karner, este gata să relaxeze vetoul austriac asupra extinderii Schengen la România şi Bulgaria, permiţând ridicarea controalelor în aeroporturi. Graniţele terestre şi-ar păstra însă statutul actual, iar Bulgaria şi România nu ar fi, totuşi, oficial membre Schengen.

Austria pune şi condiţii: triplarea operaţiunilor Frontex în Bulgaria, fonduri europene pentru infrastructura de protecţie a frontierelor, controale sporite la frontieră între Bulgaria şi România şi între Ungaria şi România şi acceptarea de către România şi Bulgaria a migranţilor, în special afgani şi sirieni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.845 secunde