Scholz, nevoit să se deplaseze și să depună personal cererea de înnoire a paşaportului

177
Scholz, nevoit să se deplaseze și să depună personal cererea de înnoire a paşaportului - scholzpasaport-1654885404.jpg

Articole de la același autor

Pentru că în Germania acest serviciu nu este disponibil online, cancelarul Olaf Scholz a fost nevoit să se deplaseze joi personal pentru a depune cererea de înnoire a paşaportului şi cărţii de identitate, a relatat el, cu regret, cu prilejul unei conferinţe pe tema digitalizării.

„Am solicitat astăzi off-line o nouă carte de identitate şi un paşaport”, a spus cancelarul, citat de Agerpres. „A trebuit să mă deplasez (în persoană), nu puteam să o fac altfel”, a adăugat Scholz, afirmând că doreşte ca, în viitor, asemenea demersuri administrative să fie disponibile şi online.

Germania, mastodont economic european în industriile de vârf, este însă în mod regulat criticată pentru întârzierea sa în domeniul informatizării, cauzată de investiţiile insuficiente în ultimii ani.

Autorităţile au promis să accelereze informatizarea Germaniei, iar în acordul de coaliţie semnat în decembrie, cele trei partide guvernamentale (social-democraţii, verzii şi liberalii) s-au angajat să realizeze un progres major în materie de informatizare mai ales a administraţiilor.

Potrivit săptămânalului economic Wirtschaftswoche, cancelarul este nevoit să se deplaseze la Ministerul Apărării atunci când trebuie să discute prin videoconferinţă cu ceilalţi lideri din ţările NATO.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6763 secunde