Noi explozii în Kiev şi blocuri bombardate în regiunea Lugansk

230
Noi explozii în Kiev şi blocuri bombardate în regiunea Lugansk - fondrazboidezastru-1648643785.jpg

Articole de la același autor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că semnalele care vin în urma negocierilor de la Istanbul cu Rusia sunt pozitive, însă ele nu pun stop bombardamentelor rusești.



Departamentul Apărării din cadrul administrației Statelor Unite avertizează că doar numere reduse de militari ruși au fost retrase din zona Kiev în ultimele zile, în ciuda susținerilor rușilor conform cărora vor începe reducerea ofensivelor în zona capitalei ucrainene și orașului Cernihiv. În fața Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a fost acuzată că a provocat o criză alimentară mondială şi că a generat riscul apariţiei foametei prin declanşarea unui război împotriva Ucrainei.

Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat Rusia că a atacat Ucraina dintr-o viziune foarte imperialistă asupra lumii şi că scopul Rusiei a fost de a captura teritorii prin intermediul războiului.

„Nu putem şi nu vom accepta acest lucru”, le-a spus Scholz participanţilor la o reuniune găzduită la Dusseldorf de grupul parlamentar al landului Renania de Nord-Westfalia, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Aceasta este într-adevăr o situaţie serioasă şi foarte, foarte, foarte ameninţătoare”, a spus Scholz, adăugând că lumea liberă, care a făcut front comun, are dreptate să impună rapid sancţiuni eficiente împotriva Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa parlamentului australian prin intermediul unei legături video, joi, a declarat ministrul australian al Muncii Stuart Robert.

„Ucraina dă dovadă de curaj și rezistență remarcabile în timp ce face față războiului neprovocat al Rusiei”, a adăugat el.

Australia a furnizat Ucrainei ajutor umanitar de urgență în valoare de 65 de milioane de dolari. De asemenea, a promis echipamente de apărare în valoare de 91 de milioane de dolari, transmițând că este clar că Ucraina are nevoie urgentă și continuă de asistență militară.

Mesajele transmise de Zelenski, de la ONU și Congresul SUA până la parlamentul Japoniei, s-au încheiat mereu cu aplauze pentru el și poporul ucrainean. „El știe să întruchipeze spiritul națiunii – nu numai în discurs, ci și în felul în care se prezintă” , a comentat un expert pentru BBC.

Un cartier din oraşul Lîsîceansk din estul Ucrainei a fost bombardat în această dimineaţă de forţele ruse cu artileria grea. Este o localitate din regiunea Lugansk, aflată în partea controlată de guvernul din Kiev.

Guvernatorul regional spune că sunt daune mari. Imaginile făcute publice arată urmările unei lovituri de obuz care a distrus o bună parte dintr-un bloc.

Până la această oră nu sunt informaţii despre victime. Salvatorii intervin la fața locului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6619 secunde