Ucrainenii se tem că Rusia le distruge în mod voit muzeele, bisericile și monumentele

110
Ucrainenii se tem că Rusia le distruge în mod voit muzeele, bisericile și monumentele - ucraineniteama-1648643888.jpg

Articole de la același autor

Mulți ucraineni cred că Rusia bombardează și distruge biserici, muzee și monumente culturale pentru că încearcă astfel să șteargă Ucraina de pe hartă, relatează NBC News.

Muzeul de Arte Frumoase din Harkov era închis ermetic, iar muncitorii plecaseră. Era după miezul nopții, în 3 martie, la o săptămână după ce armata rusă invadase Ucraina. Muzeul cu două etaje, cu cele 25.000 de opere de artă ale sale, nu suferise nicio pagubă.

Totul s-a schimbat într-o clipă. Un obuz rusesc a explodat în apropiere, zguduind clădirea și spărgându-i toate ferestrele. Din fericire, directorul muzeului, Mîzgina Valentina, și angajații muzeului au mutat obiectele de artă într-un loc sigur.

Catedrala Adormirii din secolul al XVII-lea din Harkov nu a fost atât de norocoasă. Cu o zi înainte ca muzeul să fie lovit, forțele ruse au bombardat catedrala, în timp ce locuitorii se ascundeau înăuntru. Deși niciun civil nu a fost rănit, atacul a distrus vitraliile bisericii și a deteriorat grav unele decorațiuni.

Mîzgina a declarat pentru NBC News că muzeul nu poate fi reparat acum. „Situația din oraș este foarte, foarte dificilă”, a spus ea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4744 secunde