SUA își închid ambasada de la Kiev și își transferă diplomații rămași la Lvov

155
SUA își închid ambasada de la Kiev și își transferă diplomații rămași la Lvov - suakiev-1644940787.jpg

Articole recomandate

Statele Unite închid ambasada din Kiev și își transferă temporar puținii diplomați rămași în țară la Lvov, oraș din vestul Ucrainei, din cauza accelerării dramatice a acumulării de forțe rusești la granițe, a anunțat luni secretarul de stat Antony Blinken.

„Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv - siguranța personalului nostru - și îi îndemnăm ferm pe toți cetățenii americani rămași în Ucraina să părăsească imediat țara”, a declarat Antony Blinken, într-un comunicat.

„Aceste măsuri de precauție, prudente, nu subminează în niciun fel sprijinul nostru pentru Ucraina sau angajamentul nostru față de această țară. Angajamentul nostru față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei este de nezdruncinat”, asigură șeful diplomației americane.

„De asemenea, ne continuăm eforturile sincere de a ajunge la o soluție diplomatică și rămânem în contact cu guvernul rus, așa cum am stabilit în urma convorbirii președintelui Biden cu președintele Putin și a discuției mele cu ministrul de externe Lavrov”, spune Blinken.

„Calea diplomației rămâne viabilă, dacă Rusia alege să o abordeze cu bună-credință”, a adăugat Blinken.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde