Joe Biden, invitat la Kiev în următoarele zile. Președintele SUA l-a sunat pe Zelenski

130
Joe Biden, invitat la Kiev în următoarele zile. Președintele SUA l-a sunat pe Zelenski - fondbidenkiev-1644855209.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Joe Biden a vorbit la telefon cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la o zi după ce șeful Casei Albe a avut o discuție telefonică de aproape o oră cu preşedintele rus Vladimir Putin și în timp ce eforturi diplomatice intense continuă pentru a evita un război. Potrivit Casei Albe, Joe Biden i-a transmis liderului ucrainean că diplomația și acțiunile de descurajare a Rusiei continuă. La rândul său, Președinția de la Kiev a anunțat că președintele SUA a fost invitat în Ucraina în următoarele zile, pentru a-și arăta sprijinul în faţa riscului unei invazii ruse.

„Sunt convins că vizita dumneavoastră la Kiev în următoarele zile ar fi un semnal puternic şi ar contribui la stabilizarea situaţiei”, i-a spus Volodimir Zelenski liderului de la Casa Albă, în cursul convorbirii lor telefonice, potrivit unui comunicat al Președinției ucrainene.

Washingtonul nu a făcut însă nicio referire la această invitaţie în comunicatul transmis de Casa Albă.

Joe Biden și Volodimir Zelenski au vorbit aproape 50 de minute la telefon și au convenit să continue diplomaţia şi descurajarea Rusiei, a anunţat Casa Albă.

„Cei doi lideri au căzut de acord asupra importanţei de a continua diplomaţia şi descurajarea ca răspuns la acumularea militară a Rusiei la frontierele Ucrainei”, potrivit unui comunicat al Administraţiei americane.

Joe Biden a promis din nou un răspuns rapid şi decisiv al SUA, în coordonare cu aliaţii săi, în cazul unui atac rusesc, şi l-a asigurat pe preşedintele ucrainean că Washingtonul susține suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

„Vom opri orice escaladare față de Ucraina. Capitala Ucrainei, Kiev, și alte orașe ale statului nostru - Harkov și Lvov, Nipru și Odesa - sunt în siguranță și se află sub o protecție de încredere”, a subliniat șeful statului ucrainean.

Președintele Ucrainei i-a mulțumit lui Joseph Biden pentru sprijinul neabătut al Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, dar a subliniat importanța furnizării unor garanții de securitate eficiente.

„Suntem gata să le discutăm în diferite formate”, a declarat Volodimir Zelenski, arătând că nu poate exista securitate în Europa fără securitate pentru Ucraina.

„Nu suntem încă membri ai NATO. Prin urmare, doar o armată ucraineană puternică este cheia securității statului nostru”, i-a spus Zelenski lui Biden, potrivit comunicatului de la Kiev.

„Volodimir Zelenski a remarcat importanța eforturilor depuse de Statele Unite în consolidarea sprijinului internațional pentru Ucraina. Președintele Ucrainei a lăudat cooperarea activă cu Statele Unite în domeniul securității și apărării, care contribuie la consolidarea capacităților Forțelor Armate ale Ucrainei”, se arată în comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde