Sute de cazuri de salmonella, probabil asociate cu carnea de pui!
352
Articole de la același autor
O fetiţă de cinci ani a murit după ce un avion militar s-a prăbușit
16 Septembrie 2023
Premierul Ciolacu: "Căutăm variante pentru repatrierea a 790 de români pelerini aflaţi în Israel”
07 Octombrie 2023
RĂZBOI ÎN ISRAEL. Netanyahu: "Aceasta nu este o simplă operaţiune sau un ciclu de violenţă, ci un război"
07 Octombrie 2023
Conflictul israeliano-palestinian. Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU duminică
08 Octombrie 2023
Hamas a mai eliberat doi ostatici, „din motive umanitare”
24 Octombrie 2023
Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat că un focar de salmonella asociat cu carnea de pui afectează în prezent 16 ţări, transmite agenţia DPA.
În Germania au fost în total 18 cazuri în acest an, potrivit evaluării.
Un total de nouă persoane din trei ţări au necesitat îngrijiri medicale în unităţi medicale, iar o persoană din Austria a murit în urma contractării bacteriei.
Carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului, care include trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, a scris agenţia cu sediul la Stockholm într-o evaluare comună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).
Bacterii similare cu cele care au provocat focarul au fost descoperite în eşantioane de carne de pui şi în kebab de pui, au declarat cele două agenţii europene.
Eşantioanele au condus către şapte producători din Polonia şi unul din Austria, însă în unităţile lor de producţie nu au fost descoperite dovezi microbiologice ale contaminării, au precizat agenţiile.
În Germania au fost în total 18 cazuri în acest an, potrivit evaluării.
Un total de nouă persoane din trei ţări au necesitat îngrijiri medicale în unităţi medicale, iar o persoană din Austria a murit în urma contractării bacteriei.
Carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului, care include trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, a scris agenţia cu sediul la Stockholm într-o evaluare comună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).
Bacterii similare cu cele care au provocat focarul au fost descoperite în eşantioane de carne de pui şi în kebab de pui, au declarat cele două agenţii europene.
Eşantioanele au condus către şapte producători din Polonia şi unul din Austria, însă în unităţile lor de producţie nu au fost descoperite dovezi microbiologice ale contaminării, au precizat agenţiile.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 18 Iulie 2023
Joi, 25 Mai 2023
Vineri, 03 Martie 2023
Miercuri, 01 Martie 2023
Duminică, 26 Februarie 2023
Joi, 23 Februarie 2023
Marţi, 31 Ianuarie 2023
Joi, 19 Ianuarie 2023
Vineri, 13 Ianuarie 2023
Miercuri, 25 Ianuarie 2023