Ungaria revizuieşte contractul cu Rusia privind centrala de la Paks

104
Ungaria revizuieşte contractul cu Rusia privind centrala de la Paks - 1-1681287368.jpg

Articole de la același autor

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a anunţat, în timpul unei vizite oficiale la Moscova, un acord al Ungariei cu compania rusă Rosatom pentru revizuirea contractului de extindere a centralei nucleare de la Paks, precum şi o înţelegere cu Gazprom asupra unei suplimentări a volumului de gaz rusesc pentru Ungaria, care să fie livrat dacă această ţară va avea nevoie, relatează agenţia MTI.

Szijjarto nu a dat detalii despre revizuirea acordului privind centrala de la Paks, menţionând doar că cele două părţi au trebuit „să găsească un cadru legal pentru a putea construi” noi reactoare acolo şi amendamentele convenite vor fi prezentate spre aprobare Comisiei Europene.

Situată la 100 de kilometri sud de Budapesta, centrala nucleară de la Paks a fost construită în anii '80 de sovietici şi furnizează aproape 40% din necesarul de electricitate al Ungariei.

În ce priveşte gazele naturale, ministrul ungar a anunţat un acord ce va permite Ungariei să-şi suplimenteze, la nevoie, volumul gazului rusesc cumpărat şi a subliniat importanţa gazoductului TurkStream, asupra căruia Moscova i-a „promis că nu vor exista probleme”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5461 secunde