„Viitorul distopic este deja aici”, denunţă Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului

156
„Viitorul distopic este deja aici”, denunţă Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului - 1-1694500343.jpg

Articole de la același autor

„Viitorul distopic este deja aici”, a deplâns comisarul ONU pentru Drepturile Omului, alertând asupra schimbărilor climatice care declanşează incendii, inundaţii şi canicule devastatoare, şi care obligă un număr tot mai mare de migranţi să fugă din calea calamităţilor, informează agenţia AFP.

„Schimbările climatice cufundă milioane de oameni în foamete. Ele distrug speranţele, oportunităţile, gospodăriile şi vieţile. În ultimele luni, avertismente urgente au devenit realităţi mortale, din nou şi din nou, peste tot în lume”, a declarat Volker Turk, în deschiderea celei de-a 54-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. „Nu avem nevoie de alte avertismente. Viitorul distopic este deja aici. Avem nevoie de o acţiune urgentă, acum. Şi noi ştim ce trebuie făcut. Adevărata întrebare este: ce ne împiedică să o facem?”, a adăugat Volker Turk.

Strigătul său de alarmă vine ca urmare a eşecului summitului G20 de la sfârşitul săptămânii trecute, de a cere renunţarea la energiile fosile, contrar speranţelor mai multor analişti.

În timp ce schimbările climatice generează tot mai multe strămutări de populaţii, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a denunţat indiferenţa în faţa tragediei migranţilor, care mor pe rutele migraţiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4989 secunde