Viitorul summit al Comunităţii Politice Europene, pe 18 iulie, în Regatul Unit

131
Viitorul summit al Comunităţii Politice Europene, pe 18 iulie, în Regatul Unit - 1-1710923828.jpg

Articole de la același autor

Viitorul summit al Comunităţii Politice Europene (CPE) se va desfăşura, pe 18 iulie, la Palatul Blenheim, locul naşterii fostului premier britanic Winston Churchill, cu Ucraina şi imigraţia clandestină drept principale subiecte ale agendei, a anunţat guvernul britanic, potrivit agenţiei AFP.

Întâlnirea la nivel înalt, al patrulea summit al acestei platforme de dialog politic şi de cooperare lansate în 2022 de către preşedintele francez Emmanuel Macron, ar urma să reunească aproximativ 50 de şefi de stat şi de guvern. Ea intervine într-un moment important în eforturile de a galvaniza sprijinul pentru Ucraina, în contextul în care o intensificare a luptelor este aşteptată în timpul verii, la peste doi ani de la începerea invaziei ruse, a subliniat Downing Street într-un comunicat.

CPE, a cărei reuniune cea mai recentă s-a desfăşurat în octombrie în oraşul spaniol Granada, este o iniţiativă a lui Emmanuel Macron, care vede în ea un prilej de a structura dialogul de pe poziţii de egalitate între statele UE şi cele non-UE pe chestiuni cu care se confruntă toate ţările europene. CPE acoperă aproape întregul spaţiu geografic european, cu excepţia Rusiei şi Belarusului, şi include câteva ţări ce doresc să adere la Uniunea Europeană, dar şi pe singura care a părăsit vreodată blocul comunitar, Regatul Unit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4177 secunde