Viktor Orban: „Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial”

104
Viktor Orban: „Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial” - orban-ucraina-1689339319.jpg

Articole de la același autor

Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial deoarece ar însemna că alianţa nord-atlantică este în război cu Rusia, a declarat vineri la postul public de radio premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

„Dacă am face ceea ce cere preşedintele ucrainean, am fi în al treilea război mondial”, a susţinut Orban într-un interviu cu Kossuth Radio.

Într-o ştire în care reia pe larg declaraţiile lui Orban, EFE notează că premierul ungar a acuzat Occidentul că doreşte ca războiul din Ucraina să continue, fără însă a formula nici măcar o singură critică la adresa ţării invadatoare, Rusia.

„Occidentalii vor război. Există o majoritate zdrobitoare a celor care sprijină războiul”, a declarat Orban din oraşul Sopron, unde a avut loc o reuniune a guvernului timp de 3 zile.

Orban a vorbit şi despre Summitul NATO de la Vilnius, de marţi şi miercuri, unde ţările membre au discutat, printre altele, despre posibila aderare a Ucrainei la alianţă, respinsă pentru moment.

În acest sens, Orban a dat asigurări că sunt de înţeles cerinţele ucrainene (privind integrarea ţării lor în NATO), dar, dacă le-am îndeplini, ne-am afla în cel de-al treilea război mondial.

Totodată, Orban a criticat felul de a comunica folosit de liderii ucraineni, afirmând că acesta este, adeseori, agresiv şi plin de pretenţii, şi a adăugat că, prin livrarea de arme occidentale, Ucraina nu se apropie de pace.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3338 secunde