Nu hrăniți papagalul numai cu ce-i place!

145

Articole de la același autor

"Papagalul meu este foarte pofticios și înnebunit după fructe. Dar cel mai tare îi plac merele. Oricâte i-aș da, le devorează până seara. Problema e că refuză semințele, se bucură numai la mere. Pot să-l țin pe dietă de mere dacă au început să-i cadă penele?" (Lori Aioanei).

Din păcate, dacă dieta papagalului va fi bazată exclusiv pe un anumit fruct sau chiar numai pe semințe, acesta va suferi de mal-nutriție, iar efectele vor fi pene mai fragile, sensibilitate crescută la boli și, evident, zile mai puține de viață – ne-a spus medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu. Așadar, pentru a avea o pasăre sănătoasă, aceasta trebuie să fie hrănită corect, iar o dietă echilibrată trebuie să conțină ingrediente din toate grupele alimentare importante. În plus, ar trebui ca stăpânul să fie atent și asupra cantității de hrană pe care o primește frumoasa pasăre. 

De aceea, se recomandă o paletă vastă de alimente, care să conțină legume, fructe, cereale și proteine provenite din ouă, carne sau fasole. Hrănit astfel, papagalul va fi și mai vesel, va trăi și mai mult. Iar dacă îi place un anumit aliment, în niciun caz acela nu trebuie să constituie hrana lui exclusivă. Chiar dacă se observă o încăpățânare, stăpânul nu trebuie să renunțe niciodată la hrana care este cu adevărat sănătoasă pentru aceste păsări și să nu se limiteze a le hrăni doar cu ceea ce le place. Dacă observați o scădere a apetitului sau alte probleme, cereți părerea medicului veterinar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3419 secunde