Concurs Grevă pentru microfoane

409
Grevă pentru microfoane - 8cf81060ab619e437fec19a06c64e3d4.jpg

Articole de la același autor

Faptul că ieri, cel puțin la Constanța, foarte mulți dintre bugetari nu au participat la grevă decât formal, din politețe și considerație față de colegii care au organizat-o, arată că au conștientizat întrucâtva gravitatea situației economice în care se află România. Și asta în ciuda declarațiilor inflamante pe care lideri politici le colportează pe majoritatea posturilor de televiziune, acolo unde fac pe avocații bugetarilor și procurorii guvernului din care unii abia au plecat.
Căci, din păcate, campania electorală prematură are darul de a deturna total misiunea informativă a presei, în special a televiziunilor, care, în loc să ofere ore întregi de exprimare celor care condamnă măsurile de austeritate, de adaptare a cheltuielilor bugetare la veniturile reale, ar cam trebui să pregătească populația pentru problemele care încă urmează să ne năpădească în 2010.
Tuturor celor cu luare aminte la știrile care țin de sectorul economic și financiar le este foarte clar că vin vremuri și mai grele, că statul nu poate suporta atâția bugetari, așa cum nici agentul economic privat nu-și permite să țină angajați care joacă Solitaire pe computer și fac pauze cât pentru un pachet de țigări în opt ore de muncă. Este evident că ceea ce făceau până acum zece oameni, în ritm lejer, în curând va trebui să fie realizat de șapte sau chiar cinci angajați, în ritm foarte alert; că orice sarcină suplimentară nu va mai impune angajarea altui om, ci va trebui dusă la bun sfârșit de cei care vor avea norocul să-și păstreze locurile de muncă.
Da, cele mai multe cadre didactice, cele mai multe cadre medicale și majoritatea funcționarilor publici nu sunt plătiți cum ne-am dori cu toții, dar vehemența și intransigența liderilor sindicali, care se bazează pe sprijinul interesat al politicienilor din opoziție, nu sunt justificate. Dincolo de aparența unui dialog, se pot simți dorința de scandal și accentele unui discurs emis special pentru microfoanele televiziunilor. Or, de vreme ce se presupune că acești oameni sunt plătiți din banii celor pe care îi reprezintă și nu din banii de campanie electorală ai diverselor partide, ar fi de dorit mai multă diplomație, mai multă responsabilitate și evidența intenției de a negocia un compromis de criză.
Oricum, după felul cum s-au comportat bugetarii în timpul protestului de ieri, mi se pare că o grevă generală este prea puțin probabilă, așa că politicienii de opoziție ar cam trebui să șteargă arma sindicală de pe lista de campanie. Din fericire, căci succesul unei manipulări sindicale de amploare, în scop electoral, ar avea efecte economice dezastruoase, atât în sectorul bugetar, cât și în sectorul privat. Pentru că întotdeauna se poate și mai rău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Halal să le fie de Ziua Educației!
Sâmbătă, 03 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Deconcentrat și neliniștit
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Adio, dar rămân cu tine!
Joi, 01 Octombrie 2009
Stire din Comentarii : Meseria lui e golul
Miercuri, 30 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Ostași, spulberați "Sibiul"!
Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Divorț cu poalele-n cap
Luni, 28 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Țara de dincolo de slogan
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : România, un caz pentru dr. House
Vineri, 25 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Colapsul premeditat al Justiției
Joi, 24 Septembrie 2009
Stire din Comentarii : Un candidat venea de la Cotroceni
Pagina a fost generata in 0.4957 secunde