A doua ediție a celui mai tare eveniment cultural din sezonul estival aduce 40 de activități în șapte săptămâni

282

Articole de la același autor

Vă mai amintiți? Cu siguranță a rămas de neuitat efortul echipei Teatrului de Stat din Constanța din vara 2022, care, printr-o mobilizare excepțională, a reușit să ofere constănțenilor și turiștilor seri memorabile de teatru în aer liber în cadrul primei ediții a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului 2022.

Și pentru că deja s-a antrenat, a văzut ce și cum stă treaba, dar mai ales impulsionată de succesul incontestabil de anul trecut, echipa Teatrului de Stat Constanța se ambiționează ca și în vara 2023 să ofere cel mai tare eveniment cultural al acestui sezon estival.

Prima filă din istoria celei de-a doua ediții se… scrie chiar la finele acestei săptămâni, vineri, 14 iulie, pentru ca mai apoi, timp de șapte săptămâni, în trei locații: Teatrul de Vară Soveja, Parcul Arheologic, Sala Studio a Teatrului de Stat, să fim părtași la peste 40 de evenimente, spectacole, concerte, teatru de stradă, instalații new media, la care își vor da concursul peste 30 de teatre și companii invitate, peste 600 de invitați.

Gong inaugural cu un spectacol despre eternele contraste

Așadar, primul gong al Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului - SEAS 2023 va suna vineri, 14 iulie de la ora 21, la Teatrul de vară Soveja, cu prilejul reprezentației „Lysistrata, dragostea mea”, de Matei Vișniec, regia Zalán Zakariás, oferită de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Un spectacol în care teme mari și probleme actuale ale societății în care trăim sunt tratate prin intermediul comediei, - negre, uneori -, al ludicului și al muzicii. Un spectacol despre femei și bărbați, despre război și pace, despre lupta eternă a contrastelor care nu reușesc să-și găsească mijlocul, un spectacol numai bun de gustat într-o seară de vară, după cum transmit organizatorii SEAS.

Distribuția producției ieșene, care a avut premiera pe țară pe 28 aprilie 2023, reunește actori ai Teatrului Național Iași, studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu”, Facultatea de Teatru: Horia Veriveș, Diana Roman, Andreea Boboc, Mălina Lazăr, Ada Lupu, Ionuț Cornilă, Cosmin Maxim, Dumitru Năstrușnicu, Răzvan Conțu, Constantin Pușcașu, Livia Iorga, Pușa Darie, Ioana Aciobăniței, Mara Bărbărie, Diana Furnică, Alexandra Azoiței, Alexandra Budău, Andrei Sava, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Răzvan Bujor, Sebastian Pricop, Constantin Dimitriu; apariții în filmări: Marian Stavarachi, Emil Coșeru, Oana Sandu, Diana Vieru, Fabian Toderică, Haruna Condurache, Anastasia Toderișen, Marian Chiculiță, Doru Aftanasiu.

Invitație la evenimente culturale… așteptate

Sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21, în Parcul Arheologic, Teatrul Evreiesc de Stat București prezintă spectacolul „Actual de căsătorie”, de Ephraim Kishon, regia Dan Tudor.

Tot în Parcul Arheologic va avea loc și spectacolul de duminică, 16 iulie, ora 21 – „Soacra cu trei nurori”, după Ion Creangă, regia Dan Mirea – Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

În cea de-a doua săptămână de stagiune estivală, Teatrul Nottara din București prezintă două spectacole: la Teatrul de Vară Soveja, sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21, spectacolul „Fazanul” de Georges Feydeau, regia Alexandru Mâzgăreanu, respectiv duminică, 22 iulie, tot de la ora 21, dar în Parcul Arheologic, spectacolul „Cancun” de Jordi Galcerán, regia Felix Alexa. Tot în Parcul Arheologic se va desfășura și spectacolul „Povestiri culese”, după Donald Margulies, regie colectivă, de vineri, 21 iulie, prezentat de Teatrul Godot și Teatrul de Stat Constanța, cu Maia Morgenstern și Cătălina Mihai.

Reprezentanții Teatrului de Stat anunță și o campanie promoțională „Early Bird”. Pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 lei. După epuizarea primelor bilete, tariful va fi de 50 lei sau 60 lei, în funcție de spectacol.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Teatrului de Stat din Constanța, situată pe bulevardul Tomis nr. 97, sau pe platforma Mystage.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.388 secunde