Cartea săptămânii – "Cele patruzeci de legi ale iubirii", de Elif Shafa

681
Cartea săptămânii –

Articole de la același autor

Elif Shafak, romancieră și eseistă britanică de origine turcă, cunoscută mai ales pentru romanele „Bastarda Istanbului”, „Cele patruzeci de legi ale iubirii” și „Cele trei fiice ale Evei”, este una dintre cele mai premiate romanciere contemporane. A publicat nouăsprezece cărţi, dintre care douăsprezece de ficţiune, printre care şi romanul „Insula copacilor pierduţi”, nominalizat la Costa Novel Award, RSL Ondaatje Prize şi Women’s Prize. Cărţile ei sunt bestselleruri în multe ţări şi opera i-a fost tradusă în 55 de limbi. Cel mai recent roman al ei, 10 minute şi 38 de secunde în lumea asta stranie a fost nominalizat la Booker Prize şi la RSL.

Shafak are un doctorat în litere obţinut la Bard College și un doctorat în ştiinţe politice. A predat la universităţi din Turcia, SUA şi Marea Britanie, printre care Oxford University, a cărui membră onorifică este. Este membră şi vicepreşedintă a Royal Society of Literature şi a fost aleasă în Topul BBC 100 Cele mai Influente Femei.

Apărătoare a drepturilor femeilor, comunităţii LGBTQ+ şi a dreptului la exprimare şi libertate de expresie, scriitoarea a ţinut discursuri pentru TED Global. Scrie articole pentru publicaţii importante din întreaga lume. În 2010, Ministerul Culturii din Franţa i-a decernat medalia Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres.

În „Cele patruzeci de legi ale iubirii” veți descoperi pe Ellei Rubinstein – o mamă casnică și o soție nefericită din suburbiile Bostonului zilelor noastre a cărei viață se schimbă din temelii când, la aproape 40 de ani, se angajează la o agenție literară, unde i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi și dervișul sufit Shams din Tabrīz, astfel cunoaște forța eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni și care îl va schimba curând și pe al ei: între Ella și Aziz Zahara, autorul romanului, începe un schimb epistolar, apoi se înfiripă o minunată poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privită în multiplele sale ipostaze, romanul „Cele patruzeci de legi ale iubirii” punctează cu subtilitate diferențele dintre religie și spiritualitate, dintre datorie și iubire.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.273 secunde