Concursul Judeţean "L’ Homme et la mer" şi-a premiat participanţii

332
Concursul Judeţean

Articole de la același autor

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (CNMB) a găzduit, săptămâna aceasta, festivitatea de premiere a elevilor participanţi la ediţia a VII-a a Concursului Judeţean „Creo-Creare”. Evenimentul a marcat, prin cuvânt, culoare şi sunet, Ziua Europeană a Limbilor Străine, celebrată în fiecare an, la data de 26 septembrie.



Tot pentru a marca această zi, instituţia de învăţământ a găzduit și premierea Concursului Județean „L’ Homme et la mer”, organizat de CNMB, catedra de limba franceză, în parteneriat cu Alianţa Franceză Constanţa. La eveniment au fost prezenţi președintele Alianței Franceze Constanța, Marinela Mitrenga, şi fostul consul onorific al Franţei la Constanţa, Doru Glăvan. Potrivit prof. Florentina Gheorghe, tema propusă pentru anul acesta a fost „Orice viață de om începe de mai multe ori” (Tudor Arghezi). Pe toată derularea proiectului, au fost organizate activități de promovare a concursului, înscriere a proiectelor, colectarea lor, evaluare în limba străină (în etapa preliminară) și desen/muzică (în etapa finală), precum și realizarea vernisajului/expoziției virtuale (ppt) cu toate produsele concursului. Premierea/vernisajul cu prezentarea proiectelor participante a avut loc, cum spuneam, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor.

În total, au fost 278 de elevi participanți, de la clasa a V-a până la a XII-a, și 26 de profesori coordonatori şi evaluatori ai CNMB, ai Colegiului Economic Mangalia, ai Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” Mangalia și ai Colegiului Naţional Militar „Al. I. Cuza” Constanţa. Precizăm că la etapa locală au fost acordate menţiuni pentru punctaje cuprinse între 50-54,99 puncte, premiul III pentru punctaj între 55-59,99, premiul II pentru punctaj între 60-64,99 şi premiul I pentru punctaj între 65 şi 70 de puncte. Total premii acordate 65, pentru un număr de 278 participanţi. La etapa județeană, lucrările selectate au fost evaluate din punct de vedere al compoziției artistice și au fost acordate 42 de premii (19 premii I cu punctaj între 95 şi 100; 14 premii II cu punctaj între 90 şi 94,99, patru premii III cu punctaj între 85 şi 89,99 și cinci mențiuni cu punctaj între 80 și 84,99). Total participanţi etapa finală 151. Reprezentanţii colegiului au precizat că rezultatul a fost mai mare decât cel așteptat în condițiile actuale, iar participanții de la școli importante din județ. În ceea ce priveşte materialele, acestea vor constitui material de lucru pentru revistele în limbi străine ale colegiului („Hello”, limba engleză, „Misch-Masch”, limba germană). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3193 secunde