De ce nu mai sunt interesați profesorii de funcțiile de conducere? Un singur candidat la Colegiul "Mircea"

4984
10
De ce nu mai sunt interesați profesorii de funcțiile de conducere? Un singur candidat la Colegiul

Articole de la același autor

Conform datelor existente până la această oră, nici sesiunea a treia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în județul Constanța nu va conduce la numirea pe cele 102 funcții rămase vacante, la finalul rundelor anterioare, a unor profesori „atestați” de promovarea celor două probe: scris și interviu.

Tot Colegiul Național „Mihai Eminescu” va găzdui și cea de-a treia sesiune a probei scrise, programată a se desfășura pe data de 8 septembrie, conform anunțului făcut de Inspectoratul Școlar Județean Constanța la finele săptămânii trecute.

Anunțată în urmă cu o lună de Ministerul Educației, pentru cea de-a treia sesiune (iunie-octombrie 2022) a concursului de directori în județul Constanța sunt disponibile 61 de fotolii de director și 41 de director adjunct, pentru care au fost admiși la proba scrisă 52 de candidați.

Au fost respinse 16 dosare, toate având drept cauză „adeverință eliberată de unitatea de învățământ neconformă”, la care s-au mai adăugat și alte motive, de genul „document titularizare ilizibil”, „curriculum vitae neconform”, „certificat medical neconform”, „declarație pe proprie răspundere cu dată ilizibilă”.


Începând de luni, 1 august, și până pe 6 septembrie, IȘJ Constanța transmite către consiliile profesorale, autoritățile locale și companii/universități solicitări în vederea desemnării membrilor comisiilor de interviu, ce vor avea loc în intervalul 22-29 septembrie.

Interes din ce în ce mai scăzut

Dinamica înscrierilor la aceste concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere demonstrează că aceste funcții nu mai prezintă un interes deosebit, cu atât mai mult cu cât viitorul managementului în învățământul preuniversitar românesc va cunoaște niște schimbări substanțiale.

Reamintim că la prima probă scrisă (sesiunea septembrie-decembrie 2021), au fost admiși 213 candidați (121 au promovat), iar la a doua sesiune (ianuarie-aprilie 2022), la proba scrisă s-au prezentat 82 de candidați, dintre care 56 au promovat proba.

La ora actuală, din cele 102 funcții scoase la concurs în sesiunea iunie-octombrie 2022, doar 22 au rămas vacante în municipiul Constanța: director la Centrul Județean de Excelență, la Clubul Sportiv Școlar nr. 1; alte 13 funcții vacante sunt pentru director de grădiniță, încă una pentru director la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”. Se mai caută director adjunct la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, director și director adjunct la Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru”, director la Școala gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu”, director adjunct la Palatul Copiilor, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, Școala gimnazială nr. 43 „Ferdinand” și Școala gimnazială nr. 37, dar și la cinci licee tehnologice: TELECOM, „C.A. Rosetti”, „Dimitrie Leonida”, „Gheorghe Duca” și „Gheorghe Miron Costin”.

Una dintre cele mai râvnite funcții rămâne cea de director adjunct la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, pentru care a candidat la sesiunile anterioare prof. Loredana Tănase. De data aceasta, am aflat că pentru funcția de adjunct al directorului Vasile Nicoară și-a depus candidatura prof. Janetta-Daniela Bărăitaru, fost profesor de limba franceză la Liceul Teoretic „George Călinescu”, dar și apreciat inspector școlar pentru limbi moderne, actualmente fiind profesor de limba franceză și limba italiană la Colegiul „Mircea”.



Comentează știrea

Nicolae
2 august 2022
De ce?

Unul din motive ar fi că directorii și implicit profesorii sunt zilnic bombardați, la orice oră, cu tot felul de mesaje in care li se cere să întocmească tot felul de tabele mai mult sau mai puțin utile, rapoarte si chestionare, atât electronic cât și pe hârtie.

profesor
2 august 2022
Functii ocupate de escroci: Miu, Cabrancea, Dragomir

De ce si-ar mai dori cineva o functie castigata prin efort si munca? Pentru ca au fost situatii in care unii profesori au pus umarul la crearea unor situatii mizerabile pentru demiterea directorilor merituosi. Vezi cazul de la Regina Maria, Virgil Madgearu, Calinescu, Rosetti, Callatis. Este trist ca ISJ s-a remarcat prin densitatea de inspectori escroci care fie au cerut mita, fie au facut abuzuri, au cerut zeci de mii de eoro in procese pierdute (cel mai mare escroc a fost Miu Petrica care a pierdut procesul cu fostul director de la Madgearu, urmat de alti mici escroci, Cabrancea, Faliboga, Dragomir, etc). Este evident ca imaginea ISJ ului incompetent s-a rasfrant si asupra liceelor din Cta, ptr ca a facut loc in functii de decizii unor persoane nedemne, incompetente, mincinoase, lacome, atribute care nu au nicio legatura cu educatia.

dumi
2 august 2022
poate

poate nu le place bradutul din dopuri (de pluta) de la sticle de vin din cancelarie :)

Parale
2 august 2022
Cit e sporul la leafa ?

Or fi vremuri grele cu tot felul de reclamagii, care nu lasa cinstea banului sa prospere in buzunarul directorasului cu initiativa la doleantele prostovanilor cu gologani. Mai simplu, nici cu spaga, nici cu salariul. Din cite se pare ori e riscul prea mare, ori banul legal e nemotivant.

Iza
2 august 2022
Bella

Izabella, iar nu ti-ai luat medicamentele?

Răspuns la: Functii ocupate de escroci: Miu, Cabrancea, Dragomir
Adăugat de : profesor, 2 august 2022
De ce si-ar mai dori cineva o functie castigata prin efort si munca? Pentru ca au fost situatii in care unii profesori au pus umarul la crearea unor...
Daniela
3 august 2022
doar directorii cu nota 4 ar mai dori

Si-ar mai dori functia cei care au luat sub 4 la concursul sau si mai mult cei care n-au sustinut vreo evaluare vreodata. Era convenabil ptr ISJ sa lase profesorii sa aleaga prin vot directorul dar s-a dovedit o mare greseala si aceasta metoda ptr ca in urma sesizarilor s-a constatat ca acestia erau incompetenti desi au fost preferati de colegi. Cum o dai se pare ca e greu sa-i multumesti pe toti.

Ana
3 august 2022
interese

Nu ar fi bizar acest fenomen, as zice. la felul agresiv si instrumentat cum au fost demisi anumiti directori incomozi, este explicabil. Credeti ca consiliul elevilor este cel care a reusit sa demita anumiti directori? Nu, au fost niste interese si era nevoie sa se minta si sa se nascoceasca niste povesti, ori pentru ca directorii nu erau agreati de ISJ, ori colegi invidiosi din scoli erau incomodati, ori asa din rautate gratuita. Turnatori si tradatori la tot pasul. Directori si inspectori demisi, ba mai mult si cu dosare penale, mai e vorba de numiri in functie pe criterii de competenta? ....departe!

Cris
3 august 2022
Educatia

Pentru ca suntem condusi de multi prosti cu putere de decizie sinu invers: capabilul sa-l conduca pe incopetent.

prof
3 august 2022
frustratii in functii

Ti se face lehamite sa vezi cat de mult a decazut invatamantul constantean din cauza orgoliilor unor frustrati in functii care isi permit orice.

Dea
4 august 2022
idiotii

Cine ar fi interesat sa munceasca la un concurs, ca apoi sa se lase condus de idiotii care au ocupat functiile la inspectorat, fara sa fi trecut printr-o evaluare. Aiurea! Adica sa te stresezi avand contact zilnic cu idiotii numiti politic. Ba baiatule!

Pagina a fost generata in 0.3469 secunde